*Ако не харесвате вкуса на кафе в десерти, просто можете да го пропуснете.
Разбийте кафявата и бялата захар заедно с 150 г масло. Разбърайте заедно 1 с.л. кафе с ванилията. Сложете смачканите банани, яйцата, киселото мляко и кафето в маслото със захарта и разбийте всичко отново.
Смесете с брашното, какаото, содата и солта. Добавете към първата смес бавно. Не разбийвайте прекалено. Начупете по-голямата част от шоколада и ги сложете към сместа. Разбъркайте с ръка.
Прехвърлете сместа в намазнена форма за кейк. Печете за 1 час на 180 С. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 15 минути. Объркете и отново оставете да изстине, но напълно.
Разтворете останалото кафе във водата и смесете с останалото масло. Бавно добавете пудрата захар, трябва да се получи кремообразна смес. Намажете кейка отгоре с глазурата. Поръсете с начупения шоколад, който остана. Нарежете и сервирайте.