Жълтъците се рабиват с част от захарта и мазнината (вместо олио може да се вземат равни части олио и масло)
Към тях се прибавя хладко мляко и всичко се разбърква много добре
При непрекъснато рабъркване към горната смес се прибвая брашното, предварително пресято с бакпулвера
Тестото се ароматизира с ванилия и ром и се добавят счукани орехи или лешници
Накрая внимателно се добавят разбитите на пяна с останалата захар белтъци и тестото се рабърква с широка шпатула, за да не спадне
Тестото се излива в намаслена и набрашнена кексова форма
Кексът се пече в предварително загрята до 180 С фурна, докато клечка, забодена вътре, не излезе без полепнало понея тесто
Ако кексът започне да прегаря, а все още е суров отвътре, се покрива с фолио и се допича така.