Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бъдещето на кухнята. Кухнята на бъдещето

по статията работи: | 23 юли 2013 Прочитания: 2189 1
Или кои са основите на иновативния кухненския дизайн
Бъдещето на кухнята. Кухнята на бъдещето
Източник: Digsdigs.com

Ролята на кухнята в модерния дом се променя драстично през десетилетията.

 

Това, което в близкото минало бе просто помещение за готвене, по-често "управлявано" от жените, през 21 век е ядрото на дома.

 

Днес готвенето е акомпанирано от богата разнообразност от активности, като кухнята се превръща не само в кулинарен център на дома, а и в социален.

 

Заедно с тези промени в динамиката на човешкия живот, кухненските технологии също се развиват непрекъснато.

 

Никой не може да каже със сигурност как точно ще изглежда кухнята на бъдещето. Но с всяка следваща иновация, прогнозите все повече се доближават до футуристичната реалност.

 

Главно изискване в производството на всяка модерна кухня е нейната устойчивост. Този тип дизайн акцентира върху създаването на продукти с минимален негативен ефект върху околната среда.

 

Използват се екологични материали, които задължително се рециклират. Казано накратко, устойчивият дизайн е кулминация на потребителските необходимости. А и на потребностите на Земята.

 

Промените в начина на живот също са основен фактор в проектирането на кухнята на бъдещето.

 

Все повече хора живеят в градовете върху все по-малки площи. Също така, все повече хора, и от двата пола, живеят поединично.

 

Пътува се много повече откогато и да било в човешката история. Ето защо уредите трябва да бъдат максимално функционални и практични – изискване, което е в основата на интелигентния дизайн като цяло.

 

14153

 

Към всички гореспоменати фактори трябва да се прибави и това, че все повече хора предпочитат сами да приготвят храната си. Световното население като цяло става все по-информирано и целенасочено, като мястото за компромиси намалява с всеки изминал ден.

 

Интересът към кулинарните професии също нараства. Както вече писахме, кулинарните блогове, водени и споделяни от хора от цялото земно кълбо, се размножават със скоростта на светлината.

 

Анализирайки интересите на потребителите и предусещайки посоката на интелигентния дизайн, всяка модерна компания трябва влиза в "триъгълника на иновациите".

 

14154

 

Той обединява усилията на отделите "Изследване и развитие" (Research & Development), Маркетинг и Дизайн.


От степента на синергия между тези три отделни единици зависи цялостният производствен процес. Колкото по-смазана е тази структура, толкова по-ясно ще виждаме контурите на футуристичната кухня днес.

 

А през 2015 година, тя би изглеждала ето така...


Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Не е уютна,а именно това е чара на кухнята.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D