Загрейте фурната на 170 С. Смесете спанака (замразен, изстискан от водата), рендосаните сирена (1/2 ч.ч. пармезан, останалият е за поръсване на края), яйцата, солта и пипера в голяма купа. Разбъркайте хубаво до еднородна смес.
Пригответе сос маринара по тази рецепта, ще са ви необходими 3 или 4 ч.ч., в зависимост от предпочитанията. Разпределете соса по дъното на тавата.
Сместа със сиренето и яйцата сложете във фуния (пош), каквато използвате в сладкарството. Напълнете обилно суровите маникоти.
Подредете ги в тавата със соса. Сместа трябва да ви стигне за 12-14 маникоти. Ако не се съберат в тавата, можете да запечете на 2 пъти или да използвате 2 тави едновременно.
Разпределете остатъка от соса маринара отгоре им. Поръсете със сирене Романо или пармезан.
Маникотите са готови за печене. Покрийте ги с фолио и мушнете във фурната за 50 минути. След това махнете фолиото и печете още 10 минути.
Научете повече за маникоти