Не знаем дали сте се сблъсквали с т.нар. кронъти (cronuts - от кроасан и донът) в Мрежата или по време на някое пътуване. Факт е обаче, че въпросните са се превърнали в хит из целите Щати. Създател на иновативното тестено изделие, което в себе си събира най-хубавото от поничката и кроасана, е дело на американския пекар Доминик Ансел.
Той е собственик и шеф на пекарна, носеща неговото име, в Ню Йорк. Още от откриването й през ноември 2011 година, Dominique Ansel Bakery се превръща в голям хит и дори печели награда за най-добрата пекарна на 2012 година. Всъщност, и днес вкусното местенце често присъства в класациите за най-добрите американски пекарни.
Няма да сбъркаме, ако кажем, че Доминик има силно изразена интуиция по отношение на хитовите тестени изделия, които светкавично се превръщат във "вайръл".
Кронътите, които вече се наложиха, изглежда не задоволят глада на Ансел. Последното му изобретение, което ще дебютира тези дни, също е с хибриден характер. Става въпрос за малки ядивни чашки (като за шотове), изработени от тесто за курабии, в които се сервира мляко.
Идеята може и да не е толкова оригинална, колкото тази за кронъта, но определено хвърля нова светлина върху вкусната комбинация от шоколадови бисквити, потопени в мляко.
Какво ли би казало Бисквитеното чудовище? Как какво? Oм-ном-ном! :)
Доминик Ансел в действие. Източник: GettyImages/ Guliver
А това е негово величество Кронътът! Източник: GettyImages/ Guliver