Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мобилна игра ще вдъхновява децата да ядат здравословно

по статията работи: | 17 януари 2013 Прочитания: 906 1
Ако не си хапнал нещо полезно, не можеш да минеш напред
Мобилна игра ще вдъхновява децата да ядат здравословно
Източник: Photl

Нова игра за смартфони ще си постави амбициозната задача да накара децата да се хранят по-здравословно.

Разработката е на американска новостартирала компания, наречена JiveHealth. Фирмата е сред участниците в конкурс, организиран под патронажа на първата дама на САЩ Мишел Обама и посветен на детското здраве и здравословното хранене.

Идеята на JiveHealth е хитра. Хем позволяваме на малчуганите да играят на воля, хем ги насърчаваме да търсят здравословни манджи, та дори имат стимул да се помолят на родителите си за вкусно броколи, вместо за пакетиран кроасан.

Ролевата игра, която е в процес на разработване, има многобройни нива, като преминаването от едно на друго е свързано с изграждането на личността, развитие на характера и физиката на героя. На всяко по-високо ниво играчът се нуждае от повече сили и енергия, за да продължи напред.

А енергията му се доставя чрез храната. Децата трябва да снимат вкусните и здравословни храни от своето дневно меню, след това да качват снимките в профила си в играта, софтуерът ще разпознава какво има на изображението и ще дава съответните точки (сили) за продължаване към нови постижения.

Някои по-изобретателни геймъри може и да прибягват до хитрости, снимайки обяда на съседите например, но от JiveHealth се надяват хлапетата да играят честно и да се съсредоточат върху собствения си хранителен режим. Включително активно насочвайки родителите си какво е нужно да има на масата, за да бъде хапването полезно и здравословно.


Проектът в момента е сред десетте финалиста в конкурса на Мишел Обама. Ако идеята ви допада и искате да дадете едно рамо на JiveHealth по пътя към обещаните 10 хил. долара за победителя в съревнованието, можете да гласувате за фирмата тук.

Планирано е играта да работи под операционните системи iOS, Android и Windows Phone. Насочена е основно към дечурлига на възраст между 6 и 11 години, които имат достъп до мобилни устройства (чрез своите родители). Но и на нас също проектът ни се вижда забавен, така че може и ние да си инсталираме приложението.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Velinaa
21.01.2013 | 13:48
дано има влияние върху децата
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...