Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусните свински ребърца се приготвят ето така...

по статията работи: | 24 септември 2013 Прочитания: 201478 3
И се хапват с бира или червено вино :)
Най-вкусните свински ребърца се приготвят ето така...
Източник: Thinkstock / Guliver

Jenite @ Facebook

 

"Ребърца на фурна” е любимо словосъчетание на много месоядни люде.

 

И няма как да е иначе - дори ароматът, който се носи из целия квартал, докато приготвяте нещо подобно, е неповторим. Да не говорим за вкуса, който обаче съседите ви няма да имат привилегията да опитат!


Ако някой си мисли, че ребърцата се готвят едва ли не сами, то изобщо не разбира от ребърца! Не можем да отречем, че изискват сравнително малко усилия и предварителна подготовка.

 

Но те са сред ястията, които определено имат нужда от специално отношение.


Какво ви е необходимо?


поне 1 кг свински ребърца - колкото повече месо има по тях, толкова по-добре

 

0.5 л бира (това количество е само за ребърцата, вие нямате право и на глътка от него!)


доста соев сос


малко чили


червен пипер


чубрица


1 с.л. мед по желание


Приготвяне


1. Извадете от шкафа своята любима Голяма тава. Намажете дъното й с мъничко мазнина.


2. Нарежете ребърцата по дължина, а ако някак си ви остане голямо парче месо без кост, нарежете го и него на късчета с подобна големина. Изобщо не си мийте ръцете, защото пак ще се изцапате.


3. Вземете едно ребърце и го дръжте над тавата от т.1. Полейте го обилно със соев сос, сложете малко чили, поръсете с червен пипер и чубрица и втрийте подправките от всички страни на ребърцето. Поставете го в тавата. Недейте да слагате сол на ребърцата предварително, тъй като месото ще изсъхне и ще стане жилаво.


4. Повторете процедурата от т.3 с всички ребърца.


5. Изсипете внимателно бирата в тавата.

 

6. В името на екзотичния вкус може да разтворите 1 с.л. мед в мъничко гореща вода и да прибавите получената смес към ребрата, полегнали в тавата.


7. Оставете ги да постоят така час, два, три…


8. Загрейте фурната на 200 С и покрийте тавата с алуминиево фолио. Когато температурата е постигната, поставете опакованата тава вътре и не я пипайте поне час.


9. Когато търпението ви започне да привършва (това обикновено става след час и десет минути), махнете фолиото и печете още поне 20 минути на 220 С.


10. Гарнитурата към ребърцата е препоръчително да бъде под формата на картофено пюре или зелена салата.

 

Ако рецептата ви е харесала, непременно последвайте Марина & Jenite!

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Мирето
18.09.2014 | 11:53
Наистина много вкусни ребърца се получиха! :)
2
При недостатъчни количества бира или винце може да се получи хълцане.Затова внимателно с предварителната подготовка.Иначе рецептата е супер.Наздраве и да ни е сладко.
1
Qna Kirkova
24.09.2013 | 16:28
Супер,много вкусно ще стане наистина.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...