Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Панетоне (коледен козунак)

10
Панетоне (коледен козунак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:италианска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 4.1
(базиран на 14 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се размива в 1 каф.ч. хладка вода и се смесва с половината брашно.

  • 2

    От тестото се прави топче.

  • 3

    В голяма тенджера се сипват около 2 л хладка вода и се слага тестото, докато то изплува на повърхността.

  • 4

    Другата половина от брашното се смесва с останалите съставки (сушените плодове трябва да са нарязани на кубчета).

  • 5

    След 20 мин се смесват двете теста и всичко се размесва много добре.

  • 6

    Висока цилиндрична форма (може и кутия от нескафе или сухо мляко)се намазва с масло и в нея се слага тестото.

  • 7

    Слага се да втасва на топло за около 40 мин.

  • 8

    Панетонето се намазва с разбито яйце и поръсва с едра захар.

  • 9

    Пече се в умерена фурна (180 градуса) 30-40 мин..

Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
Desislava Mitsova
13.11.2013 | 12:01
Отговор на коментар #7 от Borislava Tihomirova:
bili poobqsnila za nachnaeshtite tochno kak stava tazi receptsmlagash testotot vvodata ma e taka bez da go slagash v plik,direktno li ? i posle v kakvo go pechesh ,v tazi forma ot neskafe li ?
9
Radina
12.04.2013 | 15:45
изключително красив козунак,но това е определено висш пилотаж в готвенето, още съм далеч от него :(
8
Роза Костова
28.03.2013 | 13:57
тестото което се поставя във водата слага ли се в найлонова торбичка или така се пуска?
7
Borislava Tihomirova
18.03.2013 | 16:36
обожавам такъв козунак,често го приготвям
6
Velinaa
18.02.2013 | 16:42
обожавам козунак , ама си го купувам не правя
5
Петя Иванова
04.01.2013 | 18:27
Отговор на коментар #3 от Бела Дона:
И аз ще се опитам , но преди време пробвах и нищо не ми се получи .
4
Петя Иванова
04.01.2013 | 18:27
Страхотно изглежда ! Ще се опитам да го направя и аз .
3
Бела Дона
28.12.2012 | 10:00
Много обичам козунак :) ще се пробвам да си приготвя .
2
калa
25.12.2012 | 18:09
Но този козунак, видно от снимката не е на конци!?
1
Qna Kirkova
23.11.2012 | 16:28
Сега вече знам и как ги правят тези невероятни козунаци,а не трябваше...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...