Обелете ябълката, изчистете я от семената и я нарежете на малки парчета.
В тиган с похлупак сложете 1 ч.л. меко масло и добавете ябълката. Нека омекне за няколко минути.
Изцедете плодовете и ги овкусете с половин ч.л. кафява захар и канела.
Смесете яйцето, млякото, ванилията, останалата захар и канела, индийското орехче и оставете настрана.
Разпределете ябълките между две по-дебели филийки хляб (за препоръчване пълнозърнести). За препоръчване е хлябът да не е съвсем пресен.
Намажете обилно яйчената смес върху филиите, от двете страни.
Отново разтопете масло в тигана, на умерена темпратура. Прибавете сандвичите и ги пържете от двете страни, до готовност.
Сервирайте с чаша ароматно кафе, чай или какао.
Можете да увеличите количеството на продуктите, за да приготвите закуска за повече хора. Moжете да замените ябълката с друг плод.