Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Четири причини да не можете да свалите тегло

по статията работи: | 04 януари 2013 Прочитания: 35364 1
Неправилното пресмятане на дневните калории е една от тях
Четири причини да не можете да свалите тегло
Източник: Photl

Какви бяха новогодишните ви желания? Ако едно от тях е било свързано с килограмите и тяхното намаляване, задължително трябва да знаете няколко неща.

 

Свалянето на теглото е една от най-разпространените (новогодишни) цели. В Щатите например само 20% от хората с това желание всъщност успяват да се преборят с теглото си, без да нанесат здравословни щети на организма си.

 

Според редица специалисти, има четири основни причини спазването на диета или някакъв конкретен хранителен режим да не успява.

 

Неправилното пресмятане на дневните калории

 

Повечето хора подценяват сумата на калориите, които поглъщат с храната си дневно. Ако целта ви наистина е да влезете във форма, трябва да следите всяка своя хапка или глътка, макар и да ви се струва незначителна.

 

Когато приготвяте нещо, обръщайте внимание на приборите, които използвате за мерки. Размерът на порцията също е от значение. Избягвайте да се храните навън, тъй като порциите в ресторантите обикновено са доста големи, а и никога не можете да бъдете сигурни за качеството на използваните продукти.

 

Недостатъчното движение

 

Всъщност необходими са ви поне 60 минути активен спорт всекидневно, за да има резултат. Тъй като е малко вероятно да прекарвате толкова време във фитнес/спортната зала всеки ден, просто увеличете до максимум движението през деня. Вървете пеша повече, не използвайте асансьора.

 

Ако по цял ден сте закотвени пред компютъра, използвайте половин час от обедната си почивка за разходка. А през другата половина се нахранете със салата и/или супа.

 

Лошият график на хранене

 

Необходим ви е определен ритъм на хранене, за да сте оптимално енергични и с добър метаболизъм. Както вече споменахме, закуската е от особена важност. Консумирайте я до един час, след като сте се събудили. След нея е препоръчително да хапвате (здравословно) на всеки три или четири часа.

 

 

Лошият сън

 

Доказано е, че хората, които спят по-малко от 6 часа всеки ден, имат по-високи нива на хормона грелин, виновен за големия апетит. Накратко, прекарвайте поне седем спокойни часа в сън.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
ана
04.01.2013 | 16:21
Признавам, че съветите са добри;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...