Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гергьовско агне

Гергьовско агне
Източник: sxc.hu
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 4 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте агнето много добре и го поръсете отвътре със смлян черен пипер, а отвън го натрийте с червен.

  • 2

    Оставете го да престои 2-3 часа и пригответе пълнежа.

  • 3

    В леко подсолена вода сварете черния дроб, сърцето и момците.

  • 4

    Нарежете ги на дребни парченца.

  • 5

    В тенджера с 1 кафена чашка олио запържете нарязаните на ситно пресен лук и киселец.

  • 6

    След това, сложете ориза изчистен, измит и подсушен.

  • 7

    Запържете и прибавете полусварените дреболии.

  • 8

    Добавете на вкус сол и смлян черен пипер.

  • 9

    Налейте 2 чаени чаши от водата, в която сте варили дреболиите, и под похлупак варете, докато оризът поеме течността.

  • 10

    Свалете тенджерата от огъня и сложете нарязаните н аситно магданоз, пресен джоджен и мащерка.

  • 11

    Напълнете агнето с така приготвената смес и го зашийте с конец.

  • 12

    Полейте с разтопеното краве масло (или олио) и го сложете в голяма тава върху кръстосани обелени пръчки.

  • 13

    Печете в умерена фурна, като през десетина минути го обливайте с мазнина от тавата.

  • 14

    Посолете на вкус и нарежете агнето на порции.

  • 15

    За гарнитура освен пълнежа, поднесете салата от пресни зеленчуци.

  • 16

    Отстрани сложете по 2-3 стръка пресен чесън и купичка с шарена сол.

Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!