Любимата рецепта вкъщи. Приготвя се лесно и свършва за отрицателно време.
Покрийте дълбока купа с прозрачно фолио. Започнете да редите бисквитите по стените, като преди това топвате всяка в мляко (100 мл). Нареждаме един ред от бисквити и слагаме крем, след това втори ред бисквити, пак крем и така, докато свършат продуктите.
*Вариант – вместо бисквити може да сложите кроасани, козунак или готово руло с пълнеж. Вътре изливаме крема и пускаме няколко ягоди или парче банан в крема. Така плодовете ще се покажат, когато отрежем парче. Най-отгоре слагаме „капак“ от това, което сме сложили на дъното (кроасани, руло или козунак).
Слагаме сладкиша в хладилниак за през нощта, за да стегне добре. След това вадим от купата, махаме фолиото, украсяваме по желание с какао, кокосови стърготини и сервираме.
За крема: накисваме желатина в 100 мл вода. Разбиваме изварата със сметаната и 1 ч.ч. захар, добавяме и ванилия. След като желатинът набъбне, го слагаме на водна баня и го разтопяваме. След това го слагаме към крема с изварата.