Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Зеленчуци, който не яде...

по статията работи: | 25 юни 2013 Прочитания: 1111
Нека следва тези няколко съвета
Зеленчуци, който не яде...
Източник: Photl

Официални изследвания разкриват, че по-честата консумация на зеленчуци понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Много хора приемат по-малко от половината порция зеленчуци, препоръчителна на ден.

 

Зарзаватът ще снабди организма с полезни хранителни вещества, фибри и антиоксиданти. Така че, ако имате "зеленчуков недостиг", опитайте следните съвети, които ще ви помогнат да поправите грешката.

 

Вместо да подправяте печена риба, например, с готов сос, добавете сотирани зеленчуци към порцията си. Така ще овкусите ястието, ще го напълните с полезни вещества, без това да означава прибавяне на излишни калории.

 

Заменете въглехидратите със зеленчуци. Ограничете приема на въглехидрати като включите нискокалорични зеленчуци към храната.

 

Ако обичате да си похапвате картофено пюре с разтопено сирене, но не искате калориите, с които това ястие автоматично ви залива, заменете картофите с броколи, които освен малко калории, ще добавят към ястието и добро количество антиоксиданти.

 

 Снимка: Thinkstock/Guliver

 

Следващият път, когато ви се дояде хляб, опитайте да го замените с листа от маруля. Върши наистина добра работа като заместител на парче хляб, могат да бъдат напълнени, да послужат като подложка на риба тон или пилешко филе, а защо не и да изиграят ролята на питката в хамбургер.

 

Запасете се с доматена салса – нискокалорична подправка, която ще прибави вкус на ястието и ще го изпълни с полезните фибри.


Специално внимание ще обърнем на спанака. Добавете, колкото можете повече – в супи, салати, яхнии. Колкото по-ярък е цветът, толкова повече витамин С има в него, сочат някои изследвания.

 

7939

 Снимка: Thinkstock/Guliver

 

Също така действа на храносмилателния тракт и възпалителните процеси в стомаха.

 

"Облечете" зеленчуците си. Готвенето на пара крие риск от по-скорошно остаряване на зарзавата. Смело прибавете към зеленчуците една лъжица зехтин, оцет, чесън или шери.

 

И сами ще се убедите, че нискокалоричното хранене може да не е скучно и можете да се научите да живеете така.

 

Добавете соеви зърна към храната си. Те се осигурят фибри и протеини. Слагайте ги в салати и супи.

 

Е, не е чак толкова трудно, нали? Опитайте да хапвате повече зеленчуци, ще усетите ефекта.

 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...