Ако сте дългогодишен кулинар, знаете как правилно може да се сгъстяват супи. Но за човек, който тепърва "прохожда” в кухнята, това може да се окаже смущаващ проблем.
Зависи от вида супа, естествено, някои са бистри, други се получават по-гъсти от само себе си, като крем супите например. Но има и такива, които изискват сгъстяване с отделен продукт.
Е, ние ще ви дадем най-добрите начини да го направите.
Зърнени продукти. Нещо, което обикновено всеки има в запас. Някои от тях обаче вършат по-добра работа, когато става дума за сгъстяване на супа.
По-добри са тези зърнени храни, които имат високо съдържание на нишесте – ечемик, царевично нишесте, бял и кафяв ориз. Могат да се използват цели (необработени, пълнозърнести), други могат да се добавят в обработен, белен вариант.
wikimedia.org
Можем да сготвим отделно това, което сме избрали да сложим в супата. А ако искате направо да пренесете нишестето от тях в супата, тогава ги сложете сурови. В този случай ще се наложи да сложите малко повече течност – най-добре бульон.
Или пък увеличете времето за готвене, което е посочено по принцип.
Изберете най-удобния за вас начин и действайте.
Искаме да ви припомним и още една магия - как да вдъхнем нов живот на кафявите банани.
wikimedia.org