Обелете картофите, с нож започнете да режете на колелца, но не режете докрая, а така че картофа да се запази цял и да се получат прорези.
Между самите колелца слагаме чесън, с негова помощ картофа стои леко разтворен и се изпича добре.
След като сме готови с всички картофи, поръсваме сол и копър, слагаме ги в тавичка и наливаме 1-2 пръста вода.
След това слагате в загрята фурна, ако искате, сложете първо фолио, за да се задушат и след това го махнете, за да се запекат добре картофките.
В случая за гарнитура съм използвала карфиол: след като е разделен на отделни розички, с малко сол и малко вода се слага във фурната да поомекне.
Може да му направите и малко сос бешамел и да го залеете, а другият вариант е да си направите салатка от карфиола, кой както го предпочита!