Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лондонските пазари, разкриващи кулинарните традиции на града

по статията работи: | 27 юли 2014 Прочитания: 831
Намерете най-автентичните места
Лондонските пазари, разкриващи кулинарните традиции на града
Източник: Wikimedia Commons

Лондон е сред местата, които задължително трябва да посетим в живота си. Космополитният град събира в себе си безброй различни хора и култури.  

 

Наред с обичайните забележителности на града, като Биг Бен, Уестминстърското абатство, Бъкингамският дворец и катедралата "Сейнт Пол", е абсолютно задължително да се посетят и пазарите в Лондон, които колегите от Peika.bg специално подбраха.

 

Духът на тези места е неповторим. Автентичен, но и по европейски модерен. В лондонските пазари можем да открием всевъзможни неща. От дрехи и бижута, през различни антикварни магазини и мебели, до сергии и хранителни продукти.

 

Последните разкриват тайните на английската кулинария и карат всеки турист да пожелае да се докосне до местната кухня.

 

Вижте кои са пазарите, на които може да се открият традиционните за Лондон кулинарни вкусотии. И много други неща!

 

Пазарът Кемдън (Camden Market) е четвъртата по посещаемост туристическа атракция в Лондон. Намира се до Регентския канал (Regent's Canal) и в него можете да откриете най-различни занаятчийски магазини, сергии за дрехи и за дреболии и заведения за бързо хранене. Той представлява невероятна смесица от цветове, материали и миризми. За любителите на доброто хапване точно до канала има сравнително евтина кухня от цял свят – индийска, мексиканска, китайска. Влезте навътре в пазара и ще се озовете сред многобройни сергии и магазини, всеки изкушаващ с различни продукти. Не се стряскайте, когато попаднете на огромните бронзови статуи на коне – те напомнят за историята на пазара, на чието място в миналото са се намирали конюшни и малки складове. Дотам може да стигнете с метрото, а работното време на повечето сергии и магазини е всеки ден от 10 сутринта до 6 вечерта. Избягването на неделя обаче е препоръчително, ако цените личното си пространство и възможността за дишане, тъй като тогава се струпват огромни тълпи от хора.

 

Пазарът Бороу (Borough Market) ще се превърне в любимото място на лакомниците. Предлага огромен асортимент от качествени британски и интернационални храни и е предпочитаният пазар на гастрономи, професионални и любители-готвачи. Тук никой не е пренебрегнат - можете да откриете всичко от морски дарове и риба през различни тестени продукти до подправки и ядки от целия свят. Дори и да нямате възможност да си купите сурови продукти за готвене, опитайте готовите ястия – без значение дали традиционна кухня или нещо ново и екзотично. Насладете се на пълното разнообразие от храни в сряда и четвъртък от 10 сутринта до 5 вечерта, в петък от 10 до 6, а в събота от 8 до 5. За желаещите просто да похапнат на обяд пазарът работи и в понеделник и вторник от 10 до 5. Най-близката спирка на метрото е Лондон Бридж, а ако искате да планувате предварително посещението си, можете да използвате интерактивната карта на пазара тук.

 

Пазарът на улица Молтби Стрийт (Maltby Street Food Market) е конкуренцията на Бороу всяка събота от 9 сутринта до 3 следобяд. Това е по-малък и нов пазар за храни в Лондон, набиращ все повече почитатели сред местните жители. Някои от най-предпочитаните продукти тук са домашният мед и поничките с яйчен крем или ванилия. Едно от големите предимства на пазара е липсата на огромни групи туристи, но за сметка на това търговията на дребно се извършва само в един ден от седмицата.

 

Вижте кои са останалите пазари в любимия ни сайт за пътешествия.

Рейтинг: 4 / 5 , 306 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!