Приготвяме 2 кг вратни пържоли. На котлона в съд изсипваме първо меда и леко го загряваме до степен на разтопяване.
Към него добавяме доматеното пюре, соевия сос, пресования чесън, черния и червения пипер, олиото, горчицата, лимоновия сок.
Поръсваме с тарос (естрагон) и сместа разбъркваме добре. С така получената марината заливаме пържолите.
Увиваме ги в домакинско алуминиево фолио и прибираме на студено в хладилника за около 2 часа.
Изваждаме ги от хладилника и поставяме в съд от йенско стъкло, покрит с капак. Включваме фурната на 200 С и щом достигне тази температура печем 60 минути.
Изключваме фурната и оставяме пържолите без да отваряме капака за около 15 минути. След като махнем капака, обливаме пържолите с още топлия сос, който се е получил от самата марината.
Сервираме с мек хляб, питие според вкуса на консуматорите.