Едно от любимите ястия на българина определено е качамакът. Ако не сте специалист по направа на вкусното царевично ястие, то вижте как се прави истински качамак.
Качамакът е традиционно ястие на Балканите. Приготвя се в България, Турция, Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия, Черна гора и Македония.
Основната му съставка е царевичното брашно. А, когато се приготви, наподобява вкуса на италианската полента и на румънската мамалига.
А сега ви предлагаме да хвърлите едно око и на едни от най-вкусните рецепти за качамак.
За тези, които предпочитат месце, нека си гарнират качамака с прошуто. Ако пък предпочитате, може да добавите малко маслини към порцията. Вкусът има чудесно допълва този на царевицата.
Виждате, че качамакът може да послужи много успешно и за канапе на ястието. Изглежда красиво и допълва ястието.
Класическа рецепта за ястието, но поднесена по атрактивен начин. Така улеснявате сервирането, като порционирате предварително качамака. Ако желаете, можете да добавите и малко пържена сланинка.
Качамак с бъркани яйца и сирене
Ето още един много вкусен вариант за приготвяне на качамак. Хранително и много вкусно. А ароматът на маслото овкусява чудесно ястието.
Да си оближеш пръстите. Няма по-апетитно нещо от запържена сланина.
Италианците предпочитат да добавят кашкавал към царевичното брашно.
Изберете този вариант, който ви звучи най-вкусен, и си пригответе качамак. Или пък запазете тези рецепти и всеки път приготвяйте качамака по различен начин.