Подробното говорене за хидрогенираните мазнини и наличието им в повечето вафли и бисквити, вероятно ще накара мнозина да се откажат от тях.
Но не и от хапването на нещо сладичко. Решението е в приготвянето на домашни сладки. Дълголетните рецепти за сладки в световен мащаб показват, че хората обичат сладките и няма да се откажат от тях.
Ние сме подбрали някои от най-известните сладки в света. Ето ги и тях.
Рецептата съдържа 2 с.л. маргарин и искаме да кажем, за тези, които ще се възпротивят на употребата му, че в маргарините за мазане има доста по-малко трансмазнини, което ги прави допустими в рецептите, в премерени количества, разбира се.
Тези бисквити са съобразени и с време на пости, затова запомнете тази рецепта, за да не се чудите какъв десерт да направите по време на следващите пости.
Правят се много лесно, можете да ги слепите по две с мармалад или шоколад, или просто да си ги хапнете с чай или кафе.
Изглеждат прекрасно и атрактивно, но и направата им не е толкова трудна. Предлагаме ви да опитате да си ги приготвите самички вкъщи и да зарадвате семейството.
Не знаем дали се дължи на сладката реклама на бисквитите, но те са едни от най-предпочитаните. Вероятно заради цветовото съвпадение, но се сетихме за ето тези какаови мини сандвичи, опитайте ги.
Те са сред световните любимци. Свързват се често с дните на Коледа, но това, че тя мина, не означава, че не можем да си ги приготвим по всяко друго време на годината.
Приготвят се много лесно, отнемат само 30 минути от времето и са много вкусни, маслени и хрупкави.
Знаете, че най-вкусните масленки се правят със свинска мас. Ако разполагате с нея, не се колебайте да я сложите в тестото за сладки.
Указанията за направата на тези бисквитки са подробни и можете да се възползвате.
А вие имате ли си любими сладки? :)