Чудите се с какво този път да изненадате семейството си през уикенда?
Не се чудете повече, а вижте нашето неустоимо предложение за карамелизирани ябълки, от които всички ще останат очаровани. Освен че се приготвят бързо и лесно, те имат и невероятен карамелен вкус, комбиниран с приятната кисела нотка на ябълките.
А ето и как да си ги приготвите.
Измийте и подсушете ябълките. Забийте в средата им дървени шишове, за да се получат дръжки.
Потопете всяка една ябълка във вряща вода за няколко секунди и подсушете.
Намазнете добре с масло хартия за печене. Така ще предпазите карамела от залепване.
За карамела: Сложете в тенджера 1 ч.ч. кафява захар, 1 ч.ч. царевичен сироп (може да го замените с кленов сироп или мед), 125 г. масло и 1 малка кутия подсладено кондензирано мляко.
Бъркайте, докато сместа се разтопи. Намалете котлона на ниска температура. Изчакайте да заври и оставете да се сгъсти добре. Карамелът трябва да се разбърква непрестанно.
Когато е готово, оставете настрана. След това добавете 1 с.л. течна ванилия.
Натопете хубаво всяка ябълка в карамелената смес, след което ги оваляйте в натрошени фъстъци, орехи, бадеми или каквито ядки харесвате.
Поставете върху намазнената хартия, за да се охладят.
И последната стъпка - хапнете с удоволствие карамелените ябълки в компанията на цялото семейство :)
Вижте точната рецепта нагледно във видеото: