Рецептата отнема горе-долу цял ден, но Ви уверявам, че си заслужава.
Тези продукти са за буркан от 3 литра. Може да се направят и в малък - съотношението е 1:3 за голям буркан и 1:1 за малък.
Чушките се почистват от дръжките и семките. Всички останали продукти се измиват, трябва да са сухи, така че го направете предишният ден, и се нарязват, както пожелаете.
В празния буркан, добре изсушен, слагаме солта, захарта, олиото, оцета и само 3 аспирина. Останалите аспирини се разпределят за средата и края на буркана.
Слагаме също и от предварително нарязаните зеле, моркови, чесън, може да са цели скилидките, целината и целината глава, както и розички от карфиола.
Печем чушките и още докато са горещи ги "мятаме"в буркана. Няколко чушки, и пак редим от нарязаните продукти, чушки, зеленчуци и т.н.
Не забравяйте аспирина в средата и края.
Притискаме чушките с кълцаник, така че да няма въздух в буркана. Като напълним буркана, го затваряме добре и обръщаме с дъното нагоре.
Да ви е сладко!
Нямам снимка на тази туршия, тъй като за тази година още не съм я правила. А миналогодишните седем големи буркана свършиха бързо.