Цялото парче месо се разрязва отстрани по дължината с тънък и остър нож, прави се прорез, в който ще се сложи плънката.
Самото парче се натърква със сол, черен пипер и кимион отвън и отвътре.
Отделно се нарязват на дребно бекона, сините сливи и половината пакетче синьо сирене, объркват се и се напълва свинското месо, след което се зашива.
Слага се в тава и се полива със зехтин и малко вода и се покрива се с фолио. Пече се на около 180-200 С, за да се изпече и отвътре, след което се маха фолиото и се пече до получаване на приятен загар.
За соса - в тиган се смесва сметаната и останалото синьо сирене, докато се разтопят и се получи еднообразна смес. След като нарежете на филийки месото, го поднасяте със соса.
Приятен апетит!