Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнена агнешка плешка

3
Пълнена агнешка плешка
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.2
(базиран на 12 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Направете дълбок разрез между ребрата и лопатката на плешката.

  • 2

    Посолете и поръсете с черен пипер вътрешността на разреза.

  • 3

    Сварете черния дроб в подсолена вода.

  • 4

    В олиото запържете ситно нарязаната бяла част на лука.

  • 5

    Добавете ориза, подправете със сол и черен пипер.

  • 6

    Залейте ги с 1 чаена чаша гореща вода и ги оставете да врят на слаб огън.

  • 7

    Варете сместа, докато оризът набъбне.

  • 8

    Отстранете плънката от котлона.

  • 9

    Прибавете й нарязаните на ситно черен дроб и твърдо сварени яйца, разбитите сурови яйца, стафидите и магданоза.

  • 10

    Разбъркайте всичко добре и напълнете плешката.

  • 11

    Зашийте отвора, сложете плешката в тавичка и я залейте с разтопеното масло.

  • 12

    Добавете 1 чаена чаша гореща вода и я опечете.

  • 13

    От време на време я обливайте със соса.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
работната пчела
29.04.2013 | 15:26
Актуална рецепта :)
2
Маргото
03.04.2013 | 12:14
Рецептата е супер за празниците!
1
Vanessa Apostolova
15.03.2013 | 15:36
Идеална рецепта за гергьовден :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...