Нарежете морковите на малки парченца, лютата чушка, ако можете използвайте сорт халапеньо, нарежете също много ситно.
Загрейте мазнината в тигана, сложете къри пастата, ако не можете да намерите зелена, използвайте с каквато разполагате. Задушете за няколко минути пастата и добавете пилето, нарязано също на дребни парчета. Гответе, докато месото започне да става златисто отвън.
Добавете млякото и сока от лайм, ако можете да намерите и листа от лайм, става много вкусно. Овкусете със захарта и уни соса.
Сложете морковите и гответе, до почти готово положение. Трябва да останат по-твърди.
Накрая добавете предварително сварения ориз, разбъркайте, за да се смеси всичко добре, добавете босилека и лютата чушка. Гответе за още 1-2 минути.