Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Видове тесто: Пандишпанено за торти, рула, петифури

по статията работи: | 13 декември 2013 Прочитания: 10757 2
Прави се без набухватели
Видове тесто: Пандишпанено за торти, рула, петифури
Източник: lubagrancharova

Тайната на успешния сладкиш се крие в рецептата за неговото тесто.

 

Ето защо, в продължение на няколко седмици, реших да ви запозная с най-разпространените и любими основи за сладкиши.

 

Имайки предвид колко близо са празниците, надявам се да съм ви била полезна!

 

Този път ще ви запозная с направата на пандишпанено тесто. То се използва най-вече за правене на торти, рула, петифури и др.

 

Предлагам ви да си припомните моята рецепта за шоколадови петифури, за чието изпълнение ще ви е необходим 1 час.

 

Но да се върнем към пандишпаненото тесто. То е леко, без мазнина и основното при него е, че се прави без набухватели.

Продукти за основната рецепта:

 
яйца  - 4 броя
захар -120 грама
брашно тип 500 - 120 грама
ванилия - 1 брой

 

19014

Източник: Люба Грънчарова


Начин на приготвяне:

 

Жълтъците се отделят от белтъците, разбиват се с миксера до побеляване.

 

Постепенно се добавя брашното с ванилията.

 

19015

Източник: Люба Грънчарова

 

Белтъците се разбиват на гъст сняг и, с помощта на шпатула, се добавят към тестото.

Разбърква се внимателно, като се внимава въздуха от белтъците да не спадне.

 

Изсипва се в тортена форма, покрита с хартия за печене. Пече се 20 минути на 170 С в предварително загрята фурна.

 

19016

Източник: Люба Грънчарова

 

След това се довършва по ваш избор. Сиропира се, намазва се с крем или сметана, плодове и др.

Ако желаете тъмен блат, добавете 1 равна супена лъжица какао.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Кан Аспарухов
19.08.2017 | 23:05
как желтъците се разбиват до побеляване и кога се слага захарта?
1
Аз много не му разбирам на тестото :) Много съм скарана с месенето .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...