Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-добрата техника за пържене на картофки (видео)

по статията работи: | 19 март 2014 Прочитания: 20303 1
Лесен трик, но с голям ефект
Най-добрата техника за пържене на картофки (видео)
Източник: Youtube

Знаем, че не е добре да се яде пържено. Но пък от време на време няма как да не си позволим. Иначе апетитът за нещо пържено съвсем ще се изостри и ще си го позволим, точно когато не трябва.

 

Да не говорим, че и децата го обожават. А пък мъжете даже няма смисъл и да ги споменаваме, те затова живеят – телевизия и пържени картофки, в компанията на семейството, разбира се. (Е, шегуваме се, разбира се.)

 

Затова, още днес ще се възнаградим (все за нещо) с една порция вкусни пържени картофки. Но не приготвени по традиционния начин, а по друг, съвсем нов.

 

Разликата не е никак голяма, но ефектът се оказва доста сполучлив. Не се добавя абсолютно нищо ново към рецептата. Единствено процесът се обновява чрез още едно пържене. Да! Ще пържим картофите си два пъти. Но не за да станат два пъти по-вредни, а за да се получат два пъти по-вкусни.

 

Първото нещо, което трябва да направим, е да си обелим и нарежем картофите. Добре е, ако са нарязани на горе-долу равни лентички. По този начин ще се изпържат равномерно.

 

След като ги нарежем, трябва да ги измием добре, за не слепват по време на пържене.

 

След това е нужно хубаво да ги подсушим, защото, както всички знаем, водата и олиото не са добри приятели.

 

Следващата стъпка е да сложим олиото в дълбок съд и да го загреем до 135 градуса. След това трябва да изсипем картофките вътре и да ги запържим за няколко минути.

 

Преди да придобият някакъв цвят, трябва да ги извадим върху хартия.

 

И тук идва частта, в която се крие разковничето. Преди да върнем картофките в съда и да продължим да ги пържим, трябва да увеличим градусите до 180.

 

След това, запържваме картофките до златисто. След като ги извадим, веднага трябва да ги посолим.

 

Вижте нагледно как да си приготвите най-вкусните пържени картофки чрез най-ефикасната техника.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 251 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
ruslana
19.03.2014 | 16:21
Много работа ми се струва ;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !