За една прохождаща домакиня е голяма дилема каква подправка или билка да сложи на гозбата си, поне мен лично това ме мъчеше.
Затова ще ви подскажем един списък с подправки на най-често готвенети храни, за да не се чудите следващият път, когато готвите телешко, как да го овкусите.
Пилешко месо
Сушени билки и подправки: мащерка, розмарин, кориандър, риган, градински чай, гарам масала, хариса, чили на прах, ерб дьо Прованс
Пресни билки: мащерка, розмарин, магданоз, естрагон, риган, градинцки чай
Други: лимон, чесън, соев сос, бяло вино, джинджифил, песто, мисо паста.
Риба
Сушени: кориандър, чили люспи, заатар.
Пресни: керевиз, естрагон, див лук, копър, риган, кантарион.
Други: лимон, горчица, джинджифил, шери бренди, песто, мисо паста, соев сос.
Свинско месо
Сушени: градински чай, розмарин, мащерка.
Пресни: мащерка, розмарин, градински чай.
Други: чесън и горчица
Телешко месо
Сушени: розмарин, мащерка.
Пресни: розмарин, мащерка.
Други: чесън, червено вино.
Агнешко месо
Сушени: канела на прах, хариса, заатар.
Пресни: розмарин, мащерка, магданоз, мента.
Други: чесън.
Задушени и печени зеленчуци
Сушени: мащерка, розмарин, риган, майорана, чили люспи, заатар.
Пресни: копър, мащерка, розмарин, риган, майорана.
Други: Зехтин екстра-върджин, лимон, масло и песто.
Картофи
Сушени: розмарин, мащерка, гарам масала, ерб де Прованс.
Пресни: розмарин, мащерка и магданоз.
Други: качествен зехтин екстра-върджин, масло, песто.