Брускетите са едни от най-вкусните и известни италиански антипасти. Най-хубавото им е, че стават бързо и са идеална бърза вечеря. Защо не закуска или обяд?
В Италия брускетите традиционно се запичат на специален грил – брустолина. В отделните региони на страната се приготвят с различна плънка – от салам вентричина, през сурови свински деликатеси и подправки.
В Тоскана на брускетите им казват фетунта (fettunta) и ги сервират без топинг. Фетунтите се приготвят от старт хляб и се поднасят със зехтин от последната реколта. Това е и чудесен повод да се изпитат качествата на олиото от маслини.
А ако сте били някъде в Италия, то знаете колко голямо внимание обръщат италианците и на най-малкия детайл, стане ли въпрос за храната. Така че вкусовото съвършенство на нещо така семпло като една брускета е напълно обяснимо!
Усетихте ли аромата на Италия? В такъв случай, на драго сърце ви сервираме няколко превъзходни рецепти за домашни брускети.
За тяхното приготвяне ще са ви необходими доста подправки, както и една франзела. Брускетите ще бъдат готови само за 30 минути. Идеален снакс за гости.
Една чудесна рецепта за всеки пескетарианец или периодичен любител на рибата. Ще са ви необходими няколко филенца пушена сьомга, няколко филийки хляб по избор, сирене рикота, зехтин и подправки. Нищо работа! Брускетите ще бъдат готови за хапване само след 10-15 минути, в зависимост от броя им.
Също много ароматна и лесна рецепта от кухнята на Италия. Най-добре е да използвате както пресни, така и сушени домати. Комбинацията им с босилека, чесъна и лука е просто неповторима.
И както на пазара започнаха да се появяват превъзходни български домати...