Дойде времето да започнем да си правим ябълкови пайове. Обожаваме тези десерти, несъмнено ябълките са сред плодовете, от които се получават най-вкусните пайове.
Ароматът на ябълки и канела може би е най-зимният и празничен мирис, който никога няма да ни омръзне.
Именно затова сме подбрали някои от най-апетитните ни рецепти за ябълкови пайове.
Той е много лесен за направа. Трябва да забъркате тестото. Да го оформите в две кори и между тях да сложите от вкусната плънка от ябълки, захар, канела и индийско орехче.
Едно много интересно и различно решение за пай. Ябълките се нарязват на ренде и се оформят като рози. Стои красиво и определено ще направи впечатление на масата. Рецептата е на винаги оригиналната Марианна Калинкова.
Това е най-лесната и бърза рецепта за ябълков пай. Не изисква нито точене, нито оформяне на по-специални ябълкови форми. Добре е в арсенала ни от рецепти да има и една такава.
Няма как да изпуснем и класическата решетка от тесто, която отличава паят. Опитайте и този вариант, стои много елегантно на масата и никак не е трудно за направа.
Харесайте си една от нашите любими рецепти за ябълков пай и си я пригответе още тази вечер, ей така по случай вторника.