Никулден е на прага ни и е време да помислим какво ще сложим на масата.
Знаем, че по традиция това е пълнен шаран и за целта в полето с "Още по темата" ще намерите най-вкусните идеи за пълнен шаран.
Но преди да сме се потопили в дълбоките води на традиционното готвене, нека споделим и няколко по-леснички, но също толкова вкусни, рецепти с риба за Никулден.
А вие ще решите какво да си приготвите.
Рибник по домашному – много лесна рецепта, която ни позволява да нарежем всички продукти и да го сложим в една тавичка. Подходящо е, ако нямате много време, а все пак искате да спазите традицията да се хапва риба на празника.
Чорба от шаран – ако предпочитате по-течните храни, то това е вашата рецепта. Подходящо е и ако имате някакви останки от шарана, а не ви се иска да ги хвърляте. Чорбичката е най-доброто, в което можем да превърнем онези части от рибката, които са ни останали.
Л.Грънчарова
Лаврак на фурна – тези, които са опитвали вкуса на лаврака, знаят, че той е просто страхотен. Съветваме ви да опитате вариантът на Люба – печен лаврак с лимон и подправки.
Пържено филе от треска – тази рецепта е за всички, които са на мнение, че рибата е най-вкусна пържена. Само след като видите снимките на тази треска, ще искате дори да не чакате Никулден, за да си приготвите рибката.
М.Николова/Kulinar.bg
Панирани рибни филенца – още един вариант за пържена риба, но с малко по-богата панировка. А за още по-голям разкош да добавим и млечен сос към филенцата.
Светла Иванова
Кюфтета от сейда – ето и една доста различна рецепта. Рибните кюфтенца са също толкова вкусни, колкото и тези от кайма. Отново ще спазите традиционното, но в малко по-различна форма за експериментатори.
Пържена писия – опитвали ли сте я? А трябва, особено с лимонов сок и пържена в масло.
Пълнена пъстърва – отново пълнена риба, но доста по-диетична, в сравнение с шарана. Плънката от маслини, лук, чесън и копър е нещо, което наистина трябва да опитате още за този Никулден.
Следете актуалната ни информация за Никулден тази година, предстоят още интересни и вкусни рецепти за празника.