Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Канелени ролца - подробна рецепта

по статията работи: | 03 септември 2015 Прочитания: 2116
Които ще станат редовната ви закуска
Канелени ролца - подробна рецепта
Източник: Wikimedia Commons

Канелата е подправка, чието присъствие в десертите предизвиква полюсни реакции – или се радваме от рода на "ммм...канелени ролцааа”, или "Канела? Ще си взема от ваниловите сладки”.

 

Това, което се опитваме да кажем, че нейният вкус е доста наситен, което за любителите на канеления аромат е най-добрата новина.

 

И тъй като ние сме от тези фенове на канелата сега ще ви покажем нагледно как се правят канелени ролца.

 

Това е една рецепта, идваща от Швеция. Но като цяло е доста често приготвяна и в цяла Северна Европа, а дори вече е много полулярна и в Северна Америка. Но това определено не е причина ние да не си направим за закуска едни ароматни канелени ролца.

 

Първо да кажем, че времето, което ще ни отнеме да направим тези канелени ролца е поне 1 час. Е, ако нямате опит в направата на тестени изделия, може и малко повече. Но с времето нещата стават все по-лесни.

 

От посочените продукти се получават 10-12 броя канелени ролца.

 

Продукти за тестото:


4-5 чаши брашно

1 ½ кубчета мая (може и мая на прах, но трябва да сте сигурни, че не е застояла)

1 лъжичка сол

¾ чаша мляко

½ чаша вода

½ чаша стопено масло

½ чаша захар

1 яйце

 

продукти за пълнежа:


стопено масло за намазване на тестото (зависи от вкуса)

½ чаша кафява захар

2 лъжички канела на прах

 

продукти за глазурата:


1 ½ чаши пудра захар

1 с.л. масло

щипка ванилия или 2-3 капки есенция

2-3 с.л. топла вода

 

 32977

 pinterest/livecrafteat


Хайде да започваме най-веселата част – омесването на тестото. Смесете 1 ¾ чаши брашно, маята и малко сол. Оставете настрана.

 

В тиган смесете млякото, водата, маслото и захарта. Бъркайте периодично. След като се затопли, излейте при сухите съставки. Разбъркайте до хомогенизиране.

 

Добавете яйцето и още ½ чаша брашно. Разбийте, но вече по енергично или използвайте миксер с приставка за тесто, за около 2 минути. Малко по малко добавяйте брашно, за да се получи меко тесто. Обикновено трябват още 1-2 чаши брашно.

 

Омесете го добре, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20-30 минути.

 

След като втаса, разточете кора в правоъгълна форма. Започваме с плънката- намажете със стопеното масло, след това поръсете равномерно с предварително смесените канела и кафява захар. 

 

Навийте на руло, като се стараете да задържите рулото стегнато. Нарежете на 12 парчета, които ще се превърнат в нашите вкусни ролца.

 

Наредете ги в тава за печене, която сте намазнили или застлали с хартия за печене. Печете за 15-30 минути, или до златисто кафяво. Оставете да се охладят канелените ролца, след това ги намажете с глазурата.

 

А за глазурата трябва да смесите захарта, маслото, ванилията и водата. След като се получи гладка консистенция, сте готови за намажете канелените ролца.

 

Няма да сбъркате, ако си приготвите тези канелени ролца за закуска. Сервирайте с чай :)  

Рейтинг: 4 / 5 , 326 гласa
Свързани рецепти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...