Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-отвратителните изобретения на хранителната индустрия

по статията работи: | 27 март 2013 Прочитания: 16795 14
Мляко от клонинги, ларви на насекоми, анални секрети...
Най-отвратителните изобретения на хранителната индустрия
Източник: Thinkstock / Guliver

Колкото повече научаваме за храната, която консумираме всекидневно, толкова по-лошо ни става! И въобще не преувеличаваме! Ако сте от хората, които не само внимателно четат етикетите на различните продукти, а и успяват да ги "дешифрират", значи знаете какво имаме предвид.

 

Хранителната индустрия, в желанието си да предлага все по-привлекателни от външната страна продукти, включва все по-неподозирани и ужасни съставки вътре в тях. Не вярвате? Запознайте се със следния списък...

 

Амониев сулфат във вашия сандвич

 

Амониевият сулфат, неорганична сол, която се използва като изкуствена тор, е активна съставка в тестото, от което се замесва хляба. Любимият ви сандвич никога вече няма да ви е толкова вкусен, след като осъзнаете, че този чудесен елемент сътворява повече азот за маята, правейки хляба много по-пухкав.

 

Звучи смешно, но колкото повече "въздух" имате за освобождаване в стомаха след консумирането на хлебен продукт, толкова повече амониев сулфат е прибавен в него. Същата съставка се комбинира с карамел, като чрез този метод хлябът става кафеникав.

 

Космато геврече


 

Ако от предишната съставка не ви е прилошало, от тази ще ви. Решихте, че няма да си купувате сандвичи от световноизвестните вериги (които и в България си имаме), така че си купихте геврече. Играта на руска рулетка със собствения ви стомах продължава! Познайте какво добавят производителите на т.нар. "бейгъли"? Пера от патица или пък човешки косми! Няма как да бъдете сигурни коя от двете невероятни добавки се е озовала в закуската ви, но ако подобрителят L-цистеин участва в тестото, значи някое от тях е налице! Да ви е сладко!

 

Пясъчна пица


 

Много производители леко поръсват замразените пици със силициев диоксид. Разбира се, вие, като потребители, нямате никаква причина да се съмнявате във вкусовите качества на плажния пясък. Истинската причина, която кара фабрикантите да опесъчават, е фактът, че силициевият диоксид пречи на продуктите да се слепват. Освен това, прави пицата по-твърда, досущ като бетонените смеси. Защо индустрията не се е спряла на нещо по-приятелски настроено към човешкото тяло, не ни е ясно, ама никак!

 

Дъвки от вълна и насекоми


 

Когато дъвчите дъвка, със своята любима овца споделяте не само подобни движения на челюстта! Основата, с която дъвката е произведена, е сътворена от масло, извлечено от овча вълна. Нарича се ланолин. Разбира се, върху самата опаковка няма да прочетете "вълна", а "gum base”. Да продължим нататък. Карминовата киселина е естествен червен оцветител. Толкова естествен, че за да се получи бръмбарите, от които той идва, се смачкват и сваряват. За да бъде дъвката ви така приятно розова!

 

Червиви гъбки


 

Затворените в буркани стерилизирани гъбки симпатично ви намигат от идеално подредените рафтове на супермаркетите. При тяхната покупка, получавате бонус, който въобще не сте очаквали. Поне 20 личинки в 100 грама! Могат да бъдат от всякакъв тип или размер. Личинките обаче не обичат да бъдат сами, така че кърлежи им правят компания. Поне 75!

 

Повече от суши

 

 

 

Обичате, не – обожавате, суши? И ние така! В замразените риби съвсем спокойно са се разположили кръгли червеи (нематоди) и ларви, макар и мъртви. Хапването на прясна рибка обаче може да ви донесе неочаквани другарчета в стомаха. Не се притеснявайте, ще останат в него само 5-7 дни.

 

Пепелна захар

 

Ех, с какво удоволствие разбърквате кафето сутрин, след като сте му добавили лъжичка кристална захар! А знаехте ли, че още преди хранителната индустрия да се превърне в такава, фермерите открили, че костната пепел от домашни животни прави захарта още по-бяла? Още по-ироничен е фактът, че смлените кости са честа добавка в мултивитаминовите таблетки за вегетарианци.

 

Пластмасови ребърца

 

Този така обичан и популярен в Щатите сандвич с ребърца, предлаган може би от най-мощния фаст фууд гигант, въобще не съдържа ребърца. А какво, питате се вие? Специалното месце се прави от остатъчните сърца, езици и т.н. на животните. Разбира се, и тук си имаме един чуден бонус с поетичното име азодикарбонамид. За какво се използва той? За създаването на дунапрен!

 

Фъстъчено масло? Не съвсем


 

Буркан фъстъчено масло средно съдържа 145 частици от различни насекоми. Очевидно е съвсем нормално чувалите с фъстъци да привличат гризачи, така че космите им със сигурност са се озовали в любимото масълце. И се обявявате за вегетарианци...

 

Клонирано мляко


 

Ако си купувате неорганично мляко или пък се наслаждавате на кофеинови напитки с добавено такова...Ще се почувствате като част от произведение на научната фантастика! Защото това мляко идва от клонирани крави, без майтап. Нищо чудно, че различните регулатори по качеството и контрола на храните ви спестяват този факт.


Че кой ще иска да пие мляко от крава Франкенщайн?


Неподозирано "сладки" бонбонки

 

 

 

Ако, въпреки цялата тази чудесна информация, все още не се чувствате отвратени, може би ви е време да си купите малинови бонбонки, богати на кастореум. Що е то? Ароматна масловидна секреция от аналните жлези на бобри, която засилва малиновия вкус и аромат.

 

* Списъкът е създаден от ListVerse.com.

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
Илияна
05.06.2013 | 23:22
Отговор на коментар #11 от Qwor Peew:
Научи се да пишеш ахахахахахахаххха!!!!!
13
Qwor Peew
30.03.2013 | 23:52
Хахахахахаха изтрихте ми коментара, ахахахахахахах ей товаааааааа е лелеееееееее, разбрахте колко съм прав и не го понесохте нали :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
12
Qwor Peew
30.03.2013 | 23:51
Отговор на коментар #4 от Desislava Stoyanova:
Кого залъгваш освен себе си?! ...
11
Qwor Peew
30.03.2013 | 23:50
Хахахахахаха, всичко това е толкова смешно и от какво да ми стане гадно, че аз цял живот ям и сандвичи, и дъвки, и бонбони съм дъвчил, и мляко си пия, и гевречета си ям, и да чукам на дърво съм си жив и здрав. С нищо не може да ме накара да се погнуся, защото по тяхната логика ние не трябва нито да ядем, нито да пием, нито да дишаме, просто нищо, защото храните съдържат всякакви гадории (зеленчуците, плодовете, месото, млечните продукти) , водата и тя не е цвете за мирисане (минерална и чешмяна), а и въздуха (заводи, автомобили, самолети, мотори, влакове).... Ехеее то като се замислим дайте да мрем.... |((((( .... И да ни показвате тия неща няма да ги откажем ;) така че няма смисъл само задръствате страниците с безмислини статии, които ние си знаем ;)!!!!
10
Alex Dimitrov
28.03.2013 | 16:04
бавни женки :Д да смучете хуйове не ви е гнус , а малко анален секрет от бобър и смлени кости ви плашат хахаха пуууу да... у тъпите глави :Х
9
Sissy Parker
27.03.2013 | 22:53
Отврат....
7
Емилия Алексова
27.03.2013 | 15:58
ОТВРАТИТЕЛНО!!!!!!!!
6
Просто ... ужасно !
5
Anna Vasileva
27.03.2013 | 15:37
Отвратително! ... пфф, без бонбони и захар повече... останалото така или иначе не го консумирам :Р
4
Desislava Stoyanova
27.03.2013 | 15:30
Отказвам се от всичко това! Ужасно!
3
Страшна гнус .
2
Цвети
27.03.2013 | 14:10
А пък продуктите от живи организми (растения и животни) са изградени от въглерод, който е градивният елемент на диамантите, които са най твърдото нещо на земята. Така че в никакъв случай не яжте растителни и животински продукти, за да не си счупите зъбите.
1
Valeriya Dokuzova
27.03.2013 | 13:49
Отвратително!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!