Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

4 идеи за закуска през уикенда

по статията работи: | 18 януари 2014 Прочитания: 4211
Време е да разнообразите пържените филийки и сандвичите
4 идеи за закуска през уикенда
Източник: Thinkstock / Guliver

Закуската е най-важното хапване за деня и две мнения по този въпрос не трябва да съществуват.

 

Научно доказано е, че тя "регулира" останалите хранения през деня и дава силен енергиен тласък. Казано съвсем простичко, който закусва, не преяжда и се чувства силен!

 

През седмицата вероятно не ви остава време да помислите каква по-интересна закуска можете да приготвите за себе си и своето семейство.

 

Почивните дни обаче са перфектно време за експерименти, дори още от сутринта!

 

Ако ви е омръзнало да си пържите филийки (макар на нас самите това да ни се струва практически невъзможно, особено когато има домашно сладко) и да си препичате филийки, прочетете тази статия докрай. Има за всекиго по нещо.

 

Ако имате повече време, т.е. не възразявате закуската ви да се превърне по-скоро в брънч, можете да приготвите нещо по-времеемко. Например едни апетитни тестени рулца със сирене.

 

Като време, ще са ви необходими около час и половина. Сред необходимите продукти няма да откриете нищо по-специфично, така че допълнителни разходки до магазина няма да ви се наложат. Особено ако имате навика често да проверявате наличността на основните продукти – брашно, яйца, мляко, сол, захар и т.н.

 

В случай, че сте от хората, които обичат да похапват сладки неща на закуска, класическата рецепта за белгийски гофрети ще внесе приятно разнообразие в почивните утрини.

 

И тук продуктите са стандартни – мая, яйца, масло, захар, сол, ванилия, брашно, прясно мляко. Поднесете гофретите и с пресни сезонни плодове – за свежо начало на деня!

 

Преминаваме нататък с една класическа за САЩ рецепта за сандвичи – именно тостът с фъстъчено масло. Рецептата е супер лесна и гарантирано вкусна.

 

Ще ви отнеме не повече от 15 минути, но ще ви засити. Няма как – комбинацията от банан, хляб и фъстъчено масло наяжда дори само на теория!

 

За диетично настроените също имаме предложение – овесената каша с ябълка и кленов сироп, която "взехме назаем" от Джейми Оливър. Готова само за 15 минути, тя съчетава всичко необходимо за една пълноценна закуска и заслужено я определят като "най-добрата закуска".

Рейтинг: 4 / 5 , 233 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D