Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Олестра, често изписвана и като Олеан (Olean, по името на производителя) е заместител на мазнината, който всъщност не съдържа никакви мазнини, калории или холестерол. Олестра се използва в производството на доста мазни...
Вътрешната част на фейхоата много напомня тази на гуава. Текстурата на пулпата я прави подходяща за козметичната индустрия, където се използва като основа на ексфолианти.
След щателно проучване на структурата на теф, става ясно, че той не съдържа глутен или негови производни. Това предполага, че културата може да бъде включена в диетата на хора с цьолиакия.
Освен медицински и козметични приложения, розата има и кулинарни такива. Всъщност, всяка храна или напитка, която е докосната от розовата магия, ревитализира тялото. Един от най-лесните начини да се насладите на...
Градинският чай обича слънчеви и топли места, защитени от вятър. Расте върху богати (или обогатени) почви с песъчлив характер. Размножава се вегетативно или чрез семена, от които се прави разсад. Именно чрез втория...
Богата е на витамин С: 100 грама бяла ряпа предоставя 34% от необходимата дневна доза витамин С. Любопитно е, че листата на ряпата съдържат повече от витамина, отколкото корена.
Широко използван е в кухните на Испания, Италия и Франция. В централната и западна част на Средиземноморието е култивиран преди векове.
Още древните са знаели, че розмаринът има благоприятен ефект върху паметта.
Той идва от вечнозелено дърво от Югоизточна Азия, където често го похапвату
Витаминът е представител на група органични съединения, наличен в храната в минимални количества и жизнено важен за нормалния метаболизъм. Недостатъчните дози в начина на хранене могат да доведат до появата на т.нар....
В Турция никога не биха поднесли на гостите си кафе, което няма дебел слой каймак отгоре. Счита се направо за обида и неуважение както към човека, така и към традицията.
Всъщност честването си има много еквиваленти навсякъде по света. Молитви за благодарност се „четат“ в доста религии, като това обикновено се случва точно след събирането на последната реколта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!