Сусамовото семе съдържа витамини В1, В6 и Е, мед, селен, калций, цинк, фосфор и магнезий
Редица хора страдат от дефицит на витамин В1, защото е най-нестабилният от В-групата.
Брюкселското зеле е изключително полезно и богато на хранително вещества. Нарежда се на едно от първите места сред храните от растителен произход.
Ароматната смесица обикновено съдържа в състава си – чубрица, риган, розмарин, мащерка, майорана, листа от лавандула
Съществува и теория, че дори лекува радиация
Градинският чай обича слънчеви и топли места, защитени от вятър. Расте върху богати (или обогатени) почви с песъчлив характер. Размножава се вегетативно или чрез семена, от които се прави разсад. Именно чрез втория...
Широко използван е в кухните на Испания, Италия и Франция. В централната и западна част на Средиземноморието е култивиран преди векове.
Бананите са познати на човечеството стотици години преди Христа
Привилегии и недостатъци на този род готварски съдове
Франсоа Пиер Ла Варен, известният френски кулинарен автор от 17 век, е човекът, който отбелязва прехода от средновековното „тежко“ готвене към по-леките и изискани ястия.
Традиционно влизат в азиатската рецепта за пролетни ролца
Лешниците са с висока енергийна стойности съдържат най-разнообразни нутриенти, които са жизнено важни за човешкото здраве. Имайте предвид обаче, че в 100 гр лешниви се съдържат 628 калории.
Традиционната форма на халуми е полукръгла. Обикновено се прави на големи пити от по 200-270 грама