Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Храните, които ядем неправилно

по статията работи: | 29 януари 2014 Прочитания: 4268
Ще се изненадате от начина, по който трябва да се хапва ябълката
Храните, които ядем неправилно
Източник: Wikimedia Commons

Като цяло, човекът обича храната не просто защото тя му е необходима, за да оцелее. Тя му доставя удоволствие и често е виновна за състоянието, познато като "лакомия".

 

Много често, когато сме прегладнели или не можем да устоим на дадено хапване, го поглъщаме набързо, без да му се насладим пълноценно. Освен това, изяждаме лакомството по неправилен начин и обикновено се омазваме целите.

 

Хайде, хайде, признайте си, че ви се е случвало!

 

Колкото и смешно или странно да изглежда, има специалисти, които са се заели със задачата да посочат правилните начини, по които определени храни се консумират.

 

Да проверим как стоят нещата с хапването на...


Банани

 

Изглежда логично да обелиш банана откъм дръжката, нали? Невинаги обаче се получава – понякога си е цяла битка! За да не ви се случват повече такива неловкости, опитайте следното: хванете банана откъм страната без дръжката и леко го стиснете в другия край. Би трябвало да се "отвори" от само себе си. Поне на маймуните този трик им се получава всеки път!

 

Суши

 

Цели книги са написани за това, как трябва да се поднася и яде сушито. Като оставим етикета настрана, има и други причини, които да ви накарат да се "подчините" на правилата. Като факта, че при неправилното му хапване, вкусът на сушито се променя.

 

Да вземем например нигири суши, което се яде по този начин: ако потапяте парчето в съдчето със соев сос, трябва да го обърнете така, че първо рибата да влезе в контакт със соса. Това ще попречи на ориза да се разпадне по пътя към устата. А и така ще овкусите самата риба, не ориза, към който вече е прибавен оризов оцет.

 

Нар

 

Сочните семки на нара са чудесни към салати. Проблемът е в самото им изваждане от плода. Най-лесно и безопасно е първо да очертаете с нож линия, която да обиколи нара, да го потопите в купа с вода и с помощта на ръцете си да го разполовите на две. Семенцата директно ще се озоват на дъното на купата.


Шамфъстък

 

Шамфъстъкът е чудесна ядка и две мнения по този въпрос няма. Само че понякога е доста трудно да го отвориш. Следващия път, когато сте в затруднено положение с шамфъстък, който не иска и не иска да се отвори, има чудесен трик, който да приложите. Вземете половин черупка от вече изядена ядка и с нейна помощ отворете другата, като я плъзнете през средата й. Същото неписано правило можете да прилагате и при инатливи миди.

 

Ябълка

 

Колкото и изненадващо да изглежда, сърцевината на любимия плод е напълно ядлива и съвсем безопасна. Изяждайки ябълките по "класическия" начин, хората изхвърлят около 30% от тях. Предлагаме ви да видите ето това видео, което най-нагледно показва как точно се яде ябълка, без нищо от нея да отиде на вятъра:

 

Рейтинг: 4 / 5 , 323 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !