Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60
Сготви за 0 време
Меню за Коледни Заговезни, 14 ноември 2017

Днес на 14.11 честваме Коледни Заговезни. По традиция се приготвя кисело зеле с пилешко, пълнени чушки с боб и тиквеник. Затова и ние сме подбрали такива рецепти. Вечерята няма да е готова точно за час, но рецептите изискват малко време за подготовка и повече за печене. Затова, пак ви гарантираме, че няма да се задържите дълго време в кухнята.

 

Пиле, заровено в зеле 

Ужасно вкусно ястие, за което ви трябват 10-тина минути за подготовка и малко повече, за да се опече. Но това е, защото се готви на ниска температура в гювеч. 

Пълнени чушки с боб 

Една традиционна рецепта, която несъмнено много ще ви допадне. Пригответе си ги точно днес на празника.

Лесен и вкусен тиквеник

За да не изневеряваме на традицията, десертът е тиквеник. С много орехи и още нещо, което ще го превърне в любимата ви рецепта за тиквеник

 

Не забравяйте, че лъжицата, с която днес ще сервирате, трябва да се прибере и да се извади отново чак на Коледа. 

 
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...