Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Диета "Тя и Той"

по статията работи: | 19 април 2013 Прочитания: 3546 4
Влезте във форма заедно
Диета "Тя и Той"
Източник: Thinkstock/ Guliver

Неофициален, но всеизвестен факт е, че когато сме необвързани, повече се стараем да изглеждаме по-привлекателно, внимаваме с какво се храним. Оказва се, че продължителната връзка влияе зле на теглото.

 

В една пет годишна връзка жената качва средно по 2 килограма, а мъжът по 4. Причината за тази тенденция е, че от любов жените се стараят да изненадат мъжа до себе си с нещо вкусничко, а той от своя страна, точно това чака.

 

Когато приготвят нещо вкусно, което в повечето случаи с оказва и калорично, у жените мигновено назрява желанието да свалят натрупаните калории и започват да обмислят коя диета е най-подходяща, за да го върне във форма.

 

Както, може би, вече сами сте установили, чрез някои диети или се постига кратък ефект, или въобще липсва такъв. Причината за това явление са строго индивидуалните характеристики на организма на всеки човек.

 

Това означава, че за да има постоянен ефект определен хранителен режим, трябва да включва точно тези храни, за които сте създадени. Безспорно, най-трудното предизвикателство е да се спазва диета, когато човекът до вас, похапва обилно и с удоволствие любимите си храни, а вие се мъчите с някоя безумна диета на ябълки, например.

 

Няколкото килца в повече, които е натрупал вашия любим, можете да убедите да свали като се включи към диетата за двама, която е разработена така, че да помогне и на двама ви.

 

Синхринизирайте се, когато се храните заедно, е по-лесно да се подкрепяте, взаимно ще си помагате в борбата с изкушенията. Не се състезавайте, защото това ще доведе до помрачаване на настроението ви и загуба на вяра в ефекта.

 

Мъжете имат по-голяма мускулна маса, което е и причината да свалят килограми по-бързо, изисква се и повече енергия, което води до изразходването и на повече калории. Бъдете честни един с друг и не се нарушавайте обещанието, похапвайки скришно нещо "забранено".

 

Ето и една примерна диета, която би могла да задоволи нуждите и на двамата. Сутрин, пийнете едно кафе или чай, но без захар, купичка овесени ядки със 100 грама кисело мляко, пресен плод. Мъжете могат да добавят едно варено яйце или парче шунка, ако е необходимо.

 

На обяд можете да си позволите една салата с пресни зеленчуци с винегрет, 100 грама месо или риба, която е за предпочитане, една филийка пълнозърнест хляб и 30 грама сирене. Ако сте привърженици на теорията, че обядът трябва да е най-сериозното ядене за деня. Порцията за мъжа може да е със 100 грама по-голяма.

 

Дами, не посягайте към неговата чиния. За вечеря хапнете една супа, отново 100 грама риба, филийка хляб и салата от зеленолистни зеленчуци. Ако ви се хапва пресен плод, добре е да е поне 40 минути преди вечеря, защото е препоръчително плодовете да се консумират отделно.

 

Ако нашето момче все още не се е нахранило, може да добавите в неговата порция паста или други храни, съдържащи бавни въглехидрати, като бобови или пълнозърнести продукти.

 

Не приемайте този режим като диета за наказание, продуктите в него са здравословни и със сигурност ще ви се отразят добре.

 

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Kremena Peteva
19.04.2013 | 15:37
Отговор на коментар #3 от Касиопея Харалампиева:
аз пък нямам проблем с това.реша ли да пазя диета никой не може да ме изкуши
3
много по-лесно е да се пази диета с половинката.иначе е много трудно да се устои на изкушението
2
Radina
19.04.2013 | 13:42
много гладна тази диета :)
1
Vanessa Apostolova
19.04.2013 | 13:38
Наистина е добре да сме на диета заедно,така не се готви за другия.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...