Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Касадия - най-вкусната мексиканска питка

по статията работи: | 16 май 2014 Прочитания: 4231
С богат пълнеж от сирене и зеленчуци
Касадия - най-вкусната мексиканска питка
Източник: think

Вкусната касадия се приготвя от познатите пшенична или царевична тортийа. Но всъщност това, което прави ястието е пълнежът.

 

Обикновено това е апетитна смес от сирене и зеленчуци, овкусени с пикантни подправки.

 

Оригиналът на рецептата идва от Мексико, но името на ястието води началото си от испанската дума за сирене queso (касадия quesadilla на испанскаи).


Ястието може да има много лица, тъй като през годините хората са експериментирали доста с рецептата.


Мексиканска касадия


В централните и южни райони на Мексико касадия се прави от кръгла, царевична тортийа, затоплена достатъчно, за да може да се свие надве. Типичният пълнеж е от местно твърдо сирене. След това отново се затопля, за да се стопи сиренето. Не се добавя никакво масло или олио. Сервират се със зелена и червена салца, наситнен лук, гуакамоле, заквасена сметана. Но на някои места им добавят домати, чушки, магданоз или месо.


Американска касадия


Тя е регионален кулинаред фаворит в Юдозападните щати. Прави се по подобен начин на този в Мексико, но почти винаги има и месо, обикновено пуешко.


Има и още начин да приготвим касадия, който също се среща доста в Щатите. Използват две питки касадия. Едната се слага на дъното на тава, след това се изсипва пълнежа и накрая се слага втората. След това касадията се реже на парчета, като торта.


Когато приготвяме касадия трябва да знаем, че има някои много често срещани грешки, които е добре да знаем, за да не правим, а на финала да си хапнем вкусно ястие.


*готвене на много висока температура


*много сериозно количество пълнеж 


*слагаме моркси дарове в пълнежа, които буквално се губят във всичкото сирене


*използваме дълбок и голям тиган, а е добре тиганът да е за палачинки или грил-тиган


*оставяме твърде дълго да престоят, след като сме ги сготвили. Но те стават влажни и вече не са толкова хрупкави и вкусни

 

Предлагаме ви ето тази вкусна рецепта за касадия с пилешко.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 322 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...